Zimnica prva asocijacija svih domaćica na jesen

Zimnica prva asocijacija svih domaćica na jesen

Jesen je tradicionalno vreme kada se mnoge domaćice pripremaju za spremanje zimnice. To je period kada je dostupno mnogo voća i povrća koje možete konzervirati ili sačuvati za zimu. Evo nekoliko uobičajenih aktivnosti vezanih za spremanje zimnice tokom jeseni:

Kiseljenje povrća: Priprema se raznovrsno povrće kao što su krastavci, paprike, kupus, itd. Možete ih kiseliti u teglama sa raznim začinima i solju.

Priprema džemova i marmelada: Iskoristite sezonsko voće poput šljiva, kajsija, jabuka i kuvajte džemove i marmelade.

Konzerviranje voća: Voće se često konzervira u šećernom sirupu, kompotima kako bi se sačuvalo za kasniju upotrebu.

Sušenje voća i povrća: Voće i povrće se može sušiti kako bi se produžio rok trajanja. Sušeni proizvodi često čine ukusan i hranljiv zalogaj.

Priprema turšije: Turšija je mešavina povrća sa začinima i ocatom. Možete pripremiti različite vrste turšije kao dodatak obrocima.

Kuvanje raznih umaka: Možete pripremiti paradajz sos, ajvar ili druge umake koji će biti korisni tokom zime za pripremu obroka.

Priprema zimskih salata: Neke vrste povrća, poput kupusa i šargarepe, mogu se koristiti za pripremu salata koje se čuvaju u frižideru tokom hladnih meseci.

Spremanje zimnice vam omogućava da imate pristup svežim i domaćim proizvodima tokom zimskih meseci kada je sveže voće i povrće manje dostupno. Takođe je sjajan način da sačuvate ukus i nutritivne vrednosti sezonskih proizvoda.

Brz život i novi civilizacijski tokovi omogućavaju nam široku dostupnost zimnice u trgovinskim lancima koji nam štede vreme ali oduzimaju tu čar porodičnog okupljanja i druženja prilikom pravljenja svih tih divnih proizvoda.  Nove generacije neće imati priliku da se sećaju maminih i bakinih teglica koje su pravile sa toliko ljubavi.

U svakom slučaju svaka čast onima koji još uvek neguju tu tradiciju i uživaju u njoj. Za sve njih ali i za sve one koji u nedostatku vremena posežu za kupovnom zimnicom tu su LUKI marketi u kojima možete naći i sastojke za pravljenje zimnice ali i gotove proizvode.

LUKI moj Izbor!