Lagana pileća krem čorbica

Lagana pileća krem čorbica

Iza nas je period kada su se slave ređale jedna za drugom, dosta nam je jake kalorične hrane sada treba lagano očistiti organizam. A šta je bolje od kombinacije piletine i povrća?

Sastojci:

  • 400gr pilećeg belog mesa
  • šargarepa, celer, peršun po želji
  • 100gr graška
  • 100 gr šampinjona
  • malo maslaca
  • kokošija kockica
  • suvi začin, biber, peršun
  • 1-2 žumanca
  • 3 kašike kiselog mleka ili pavlake
  • limunov sok

Na malo maslaca propržite pileće belo meso iseckano na kockice, zatim dodati pripremljeno povrće naliti vodu i dodati kokošiju kockicu i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.

Pri kraju dodajte iseckane šampinjone i bibera po ukusu pa ostavite da se kuva još 10-15 minuta.

Razmutite u šoljici jedno ili dva žumanca sa malo kisele pavlake i seckanog peršuna i sve to sipajte u gotovu čorbu.

Kada sipate u tanjir po želji možete dodati malo limunovog soka.

Za sve namirnice LUKI je kao i uvek Vaš izbor!

Prijatno!