Iza nas je period kada su se slave ređale jedna za drugom, dosta nam je jake kalorične hrane sada treba lagano očistiti organizam. A šta je bolje od kombinacije piletine i povrća?
Sastojci:
- 400gr pilećeg belog mesa
- šargarepa, celer, peršun po želji
- 100gr graška
- 100 gr šampinjona
- malo maslaca
- kokošija kockica
- suvi začin, biber, peršun
- 1-2 žumanca
- 3 kašike kiselog mleka ili pavlake
- limunov sok
Na malo maslaca propržite pileće belo meso iseckano na kockice, zatim dodati pripremljeno povrće naliti vodu i dodati kokošiju kockicu i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
Pri kraju dodajte iseckane šampinjone i bibera po ukusu pa ostavite da se kuva još 10-15 minuta.
Razmutite u šoljici jedno ili dva žumanca sa malo kisele pavlake i seckanog peršuna i sve to sipajte u gotovu čorbu.
Kada sipate u tanjir po želji možete dodati malo limunovog soka.
Za sve namirnice LUKI je kao i uvek Vaš izbor!
Prijatno!