Kako zadržati svežinu hrane?

Kako zadržati svežinu hrane?

Održavanje hrane svežom je izuzetno važno kako biste osigurali da hrana bude sigurna za konzumaciju i ima najbolji ukus i teksturu.

Evo nekoliko saveta koji bi mogli da Vam pomognu da zadržite hranu svežom:

  1. Držite hranu na odgovarajućoj temperaturi: različiti tipovi hrane zahtevaju različite temperature skladištenja. Na primer, meso i mlečni proizvodi moraju se držati na hladnom, dok povrće i voće obično treba držati na sobnoj temperaturi.
  2. Pazite na datume isteka roka: uvek proverite datume isteka roka hrane i kupujte samo svežu hranu kojoj nije istekao rok trajanja.
  3. Pakujte hranu kako treba: pripazite na način na koji pakujete hranu. Hrana koja se drži u hermetički zatvorenim posudama ili kesama obično će duže trajati.
  4. Koristite frižider ili zamrzivač: većina hrane mora se čuvati u frižideru ili zamrzivaču kako bi se produžio njen rok trajanja.
  5. Kupujte svežu hranu: kupujte hranu u proverenim marketima kao što su LUKI marketi i izbegavajte hranu koja je prošla dugotrajan transport.
  6. Koristite tehnologiju: postoje mnoge aplikacije koje mogu pomoći u praćenju datuma isteka i organizaciji hrane u frižideru.

Nadamo se da će vam ovi saveti biti od pomoći u održavanju hrane svežom i sigurnom za konzumaciju.

LUKI marketi su uvek siguran izbor kada je reč o svežoj hrani!