Kiseli krastavci omiljena salata u zimskom periodu

Kiseli krastavci omiljena salata u zimskom periodu

Gotovo da i ne postoji domaćinstvo u čijem se frižideru ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca.

Kiseli krastavci sem što su ukusni, oni su i jako zdravi. Podstiču zdravlje creva, smanjuju šećer u krvi, a sok od kiselih krastavaca umiruje grčeve u mišićima.

Potrebno je:

5kg krastavčića (kornišona),

3l vode,

1.5l sirćeta,

125g soli,

125g šećera,

1 vinobran,

1konzervans,

biber u zrnu,

slačica.

Priprema:

Krastavce je potrebno dobro oprati, po mogućnosti svaki posebno. Staviti ih u vodu da ostoje pola sata, nakon toga isprati krastavce.

Vodu, sirće, so i šećer prokuvati zajedno. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni presolac dodati konzervans i vinobran. Ostavite da odstoji 15 minuta.

Krastavce ređati u tegle, pripremljeni presolac sipati u tegle do vrha.

Prijatno!