Gotovo da i ne postoji domaćinstvo u čijem se frižideru ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca.
Kiseli krastavci sem što su ukusni, oni su i jako zdravi. Podstiču zdravlje creva, smanjuju šećer u krvi, a sok od kiselih krastavaca umiruje grčeve u mišićima.
Potrebno je:
5kg krastavčića (kornišona),
3l vode,
1.5l sirćeta,
125g soli,
125g šećera,
1 vinobran,
1konzervans,
biber u zrnu,
slačica.
Priprema:
Krastavce je potrebno dobro oprati, po mogućnosti svaki posebno. Staviti ih u vodu da ostoje pola sata, nakon toga isprati krastavce.
Vodu, sirće, so i šećer prokuvati zajedno. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni presolac dodati konzervans i vinobran. Ostavite da odstoji 15 minuta.
Krastavce ređati u tegle, pripremljeni presolac sipati u tegle do vrha.
Prijatno!