Svake godine mučimo istu muku a to je šta uraditi sa preostalim barenim jajima od Uskrsa.
Pa to bar nije nikakav problem samo Vam treba malo mašte i sastojci koje u većini slučajeva već imamo u kući, a i ako nemamo tu su Vaši LUKI marketi.
Pre svega presečete jaja po dužini pažljivo izvadite žumanca koja zatim izgnječite viljuškom i dodate u rusku salatu ukoliko Vam je ostalo pa punite belanca, to je u slučaju da vam je ostalo ruske salate, a ukoliko nije naš predlog je sledeći :
– šargarepa,
– krompir,
– grašak,
– peršun,
– belo meso,
– šunkarica
– kiseli krastavčići
– kukuruz šećerac
– žumanca ispasirana i po želji da li mešavina majoneza i pavlake ili samo majonez, pa zatim punite belanca.
Ukoliko preferirate nešto zdraviju varijantu imamo predlog i za Vas:
-zelena salata,
– krastavci,
– paradajz,
– kukuruz šećerac
– pasulj iz konzerve
– tunjevina
– mladi luk
– naravno jaja
– sve to začinite mešavinom par kašika senfa, maslinovog ulja i limunovog soka.
Uživajte!