Kako iskoristiti barena jaja od Uskrsa

Kako iskoristiti barena jaja od Uskrsa

Svake godine mučimo istu muku a to je šta uraditi sa preostalim barenim jajima od Uskrsa.

Pa to bar nije nikakav problem samo Vam treba malo mašte i sastojci koje u većini slučajeva već imamo u kući, a i ako nemamo tu su Vaši LUKI marketi.

Pre svega presečete jaja po dužini pažljivo izvadite žumanca koja zatim izgnječite viljuškom i dodate u rusku  salatu ukoliko Vam je ostalo pa punite belanca, to je u slučaju da vam je ostalo ruske salate, a ukoliko nije naš predlog je sledeći :

– šargarepa,

– krompir,

– grašak,

– peršun,

– belo meso,

– šunkarica

– kiseli krastavčići

– kukuruz šećerac

– žumanca ispasirana i  po želji da li mešavina majoneza i pavlake ili samo majonez, pa zatim punite belanca.

Ukoliko preferirate nešto zdraviju varijantu imamo predlog i za Vas:

-zelena salata,

– krastavci,

– paradajz,

– kukuruz šećerac

– pasulj iz konzerve

– tunjevina

– mladi luk

– naravno jaja

– sve to začinite mešavinom par kašika senfa, maslinovog ulja i limunovog soka.

Uživajte!