Zdrav doručak za dan pun energije

Zdrav doručak za dan pun energije

Ukoliko želite da Vam dan bude pun energije i dobre koncentracije , doručak je onda nešto čemu morate posvetiti posebnu pažnju.

Iako nam stalno ponavljaju da je doručak najvažniji obrok u danu, često čujemo od ljudi u svom okruženju kako ne mogu da jedu odmah kada se probude, kako im je najlakše da kupe nešto u pekari ili vrlo često zbog prevelikih obaveza i preskoče doručak.

Loša hrana usporava metabolizam i samim tim ako to nastavimo da radimo, napravićemo veliki problem našem telu i ugroziti zdravlje.
Ukoliko smo još pred leto na nekom režimu ishrane onda smo skloni da izbacimo potpuno ugljene hidrate iz ishrane što je potpuno pogrešno. Ugljeni hidrati su naše gorivo, pokreću naš organizam i utiču na pravilan rad naših organa.
Obično ujutru idemo na posao i mrsko nam je da pravimo doručak i nosimo ga sa sobom ali za ovaj zdrav doručak Vam je potrebno svega par minuta.
Idealan doručak se sastoji od mešavine integralnih žitarica sa voćem svežim ili suvim, semenkama lana, orašastim plodovima i to sve u kombinaciji sa mlekom, jogurtom ili čak vodom i predstavlja zdravu kombinaciju belančevina, masti i ugljenih hidrata. Ovakav početak dana Vam daje energiju ali i snabdeva Vaš organizam potrebnim vitaminima i mineralima.
Ukoliko Vam organizam traži i malo dodatnog šećera iako ga ima u voću možete dodati i kockicu ili dve crne čokolade ili kašičicu kakaa što Vam je još zdravije.

Prijatno!