Prženice ili moče doručak detinjstva

Prženice ili moče doručak detinjstva

Sigurno jedna od prvih asocijacija na detinjstvo je miris koji se širi iz kuhinje čim otvorimo oči.

Jedan od najomiljenijih mirisa je upravo kada se na trpezi nađu prženice ili moče. A da li ste probali punjene ili sendvič prženice?

Potrebno vam je:

 (za četvoročlanu porodicu) 

  • 12 kriški starog ili tost hleba
  • 6 listova kačkavalja
  • 6 listova šunke
  • 4 jaja
  • 50 ml mleka
  • pola kašičice soli
  • kečap
  • po želji povrće paradajz, paprika, list zelene salate

Priprema:

Hleb ukoliko nije tost isecite na tanje kriške.

Umutite jaja, so i dodajte mleko.

Između dve kriške hleba stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusu možete dodati paradajz, iseckanu papriku, list zelene salate ili kečap.

Zagrejte ulje u tiganju.

U pripremljenu smesu umočite hleb sa obe strane i spustite  u vruće ulje.

Pecite dok ne porumeni.

Gotove prženice ređajte na ubrus ili salvete da upiju višak masnoće.

Služiti uz šolju mleka ili jogurta.