Nema ništa ukusnije, a sa druge strane vrlo jednostavno za pripremu .
Okupite porodicu za ručak ili večeru i biće oduševljeni.
POTREBNO:
8-10 krompira srednje veličine
150 gr domaće slanine (može i bez slanine po ukusu)
so po ukusu, ulje za premazivanje (ili mast)
PRIPREMA:
Krompir dobro oprati, obrisati i prepoloviti uzduž.
Unutrašnju stranu krompira premazati sa uljem ili mašću i posoliti.
Poređati krompir u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C presečena strana krompira okrenuta je prema gore.
Peći (35-45 minuta) dok krompir ne omekša (možete ubosti nožićem ili čačkalicom da proverite da li je pečen), a zatim na svaku polovinu krompira staviti po komad domaće slanine i peći još 10- tak minuta dok slanina ne postane hrskava.
Služiti toplo uz kajmak, sir, ajvar, kiseli kupus, kisele krastavce, crni ili beli luk po ukusu…
Prijatno!