Da li možete zamisliti zimu bez njih? Police od krompira

Da li možete zamisliti zimu bez njih? Police od krompira

Nema ništa ukusnije, a sa druge strane vrlo jednostavno za pripremu .

Okupite porodicu za ručak ili večeru i biće oduševljeni.

POTREBNO:

8-10 krompira srednje veličine

150 gr domaće slanine (može i bez slanine po ukusu)

so po ukusu, ulje za premazivanje (ili mast)

PRIPREMA:

Krompir dobro oprati, obrisati i prepoloviti uzduž.

Unutrašnju stranu krompira premazati sa uljem ili mašću i posoliti.

Poređati krompir u tepsiju koju ste obložili  papirom za pečenje.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200C presečena strana krompira okrenuta je prema gore.

Peći (35-45 minuta) dok krompir ne omekša (možete ubosti nožićem ili čačkalicom da proverite da li je pečen),  a zatim na svaku  polovinu  krompira staviti po komad domaće  slanine i peći još 10- tak minuta dok slanina ne postane hrskava.

Služiti toplo uz kajmak, sir, ajvar, kiseli kupus, kisele krastavce, crni ili beli luk po ukusu…

Prijatno!