Pečene jabuke sa cimetom i orašastim plodovima

Pečene jabuke sa cimetom i orašastim plodovima

Kada krene jesen a pogotovo zima i počne ranije da pada mrak uvek nam se nešto neobično, slatko i ukusno jede.

Mi imamo predlog, sastojke gotovo uvek u tom periodu imamo sve u kući.

Sastojci:

5 nakiselih jabuka

5 kašika šećera

1 kesica vanil šećera

1 kafena kašičica cimeta

Po 2 kašike sitno seckanih oraha, badema i lešnika

2 kašike meda

pola limuna

malo maslaca ili margarina

Priprema:

Jabuke po želji možete oguliti a možete i ostaviti koru u svakom slučaju prethodno dobro oprati i posušiti, izdubiti sredinu povaditi koštice pa zatim ređati u vatrostalnu posudu. Pomešati šećer, vanil šećer, cimet, orašaste plodove i med. Tim filom puniti jabuke pa na kraju preko svake staviti mali listić maslaca ili margarina. U prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći 20-ak minuta prekriveno aluminijumskom folijom dok jabuke ne omekšaju, kad jabuke omekšaju skinuti foliju pa peći još 2-3 minute i izvaditi iz rerne. Kada ih izvadite poprskajte svaku jabuku sa malo limunovog soka.

Vaša poslastica je gotova, možete je služiti sa šlagom ili kuglom sladoleda i posuto sa seckanim lešnicima, bademima, orasima ili pistaćima.

Uživajte!