U svako doba godine nam prijaju lagane čorbice koje se prave brzo i ne troše nam ni mnogo vremena ni mnogo novca a ukusne su, zdrave, lagane i site. Pošto je trenutno period kada imamo na trpezi mnogo povrća ovaj put smo se odlučili za čorbu od bundeve.
Sastojci:
500 grama bundeve poželjno je muskatne
2 krompira srednje veličine
2 šargarepe
Pavlaka za kuvanje (količina po ukusu) 250ml
kocka za supu
So, biber, peršun po ukusu (naravno uvek možete dodati bilo koji začin koji volite kurkumu, bosiljak…)
pola limuna
Priprema:
Bundevu, krompir i šargarepu izrendajte i dodajte u vodu u kojoj ste prethodno rastvorili jednu kocku za supu. Kuvajte oko pola sata dok se krompir ne skuva. Kada je kuvano izblendajte sve, dodajte začine i pavlaku za kuvanje. Po želji možete dodati malo soka od limuna.
Uživajte u čarobnim ukusima, prijatno!