Idealan ručak za gurmane!

Idealan ručak za gurmane!

Ukoliko vam dolaze gosti i želite da ih obradujete, idealno rešenje je mekana i ukusna rolovana piletina. Možete da je pripremite dan ranije i onda vam ostaje samo da je ispečete na dan dolaska gostiju, što će vam ostaviti prostora za druge aktivnosti ili eventualnu pripremu nekog deserta.

Dajemo vam naš predlog za punjenje rolata, a vi možete korigovati sastojke po želji.

  • 1 pile(veličina po izboru) trenutno na akciji,
  • suvi začin
  • senf ili kajmak (trenutno na akciji),
  • šunka (trenutno na akciji)
  • trapist (trenutno na akciji)
  • slanina po potrebi (trenutno na akciji),
  • šampinjoni
  • začini po ukusu (biber, peršun, beli luk, origano, bosiljak, ruzmarin, kurkuma…)

Na veće parče folije staviti odkoštano pile,

Posuti suvim začinom,

Premazati senfom ili kajmakom po želji,

Poslagati šunku, preko trapist narendan ili isečen na šnite, naseckati pečurke, pa zatim poređati slaninu.

Uviti sve zajedno, kada sklonimo foliju rolat staviti u mrežicu ukoliko je nemate možete rolat zavezati i kuhinjskim koncem.

Staviti u podmazan pleh,  obavezno okolo dodati krompir ukoliko je sezona idealno je mladi, tikvice, šargarepu (povrće po želji), pošto rolat otpusti sok povrće bude predivnog ukusa.

Posuti suvim začinom i svim začinima po želji, preliti uljem, dodati vode i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Rolat bi trebao da se peče oko 2 sata dok ne dobije svetlo braon boju.

Seći prohlađen da se ne bi raspadali parčići.

Služiti uz neku od sezonskih salata.

A sada trk u najbližu LUKI prodavnicu i iskoristite AKCIJU!

PRIJATNO!