Čorbe su idealne kao uvod u svečani slavski ručak.
S druge strane možete ih jesti svakog dana čak mogu biti i zamena za glavno jelo pogotovo krem čorbe koju imaju dosta mesa i povrća.
Potrebno je:
- 300 g junećeg mesa bez kostiju
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- celer
- 2 šoljice pirinča
- malo vegete
- so i biber
- malo ulja
- 1 kašika brašna
- peršunov list
Priprema:
Kada ste iseckali crni luk i meso, na malo ulja propržite luk, samo pazite da ne zagori kada je dobio zlatno žutu boju dodajte junetinu. Zatim posolite, dodajte začin i nalijte sa vodom da se lagano krčka. S obzirom da je u pitanju junetina trebaće vam bar 2 sata kuvanja. Po potrebi dodajte vodu, promešajte s vremena na vreme.
Kad je junetina skuvana dodajte šargarepu i celer koje ste prethodno izblendali, biber, so i peršunov list, potom dodajte i pirinač. Neka se kuva još 20-tak minuta.
Na kraju razmutiti malo brašna i vodu, čorbu skloniti sa šporeta i sipati mešavinu vode i brašna u nju. Mešajte sve vreme da se ne naprave grudvice.
Potom smanjite jačinu vatre na šporetu i čorbu vratite da prokuva. Ostavite da kuva nekoliko minuta. Kad postignete odgovarajuću gustinu, skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Na kraju možete po ukusu dodati i malo ceđenog limunovog soka.
Prijatno!
Posetite najbližu LUKI prodavnicu i kupite najsvežije proizvode za vašu slavsku trpezu.
LUKI moj IZBOR!