Uvek vam je trčanje bilo bauk? Vreme je za promenu

Uvek vam je trčanje bilo bauk? Vreme je za promenu

Svedoci smo da se u poslednjih par godina dosta insistira na zdravoj ishrani i naravno pratećem momentu a to je fizička aktivnost. Jedno bez drugog nemaju dovoljno efekta.

Iako je zimski period, ukoliko niste još za trčanje u prirodi i hladno vam je na samu pomisao izlaska napolje, ne odlažite početak trčanja ili bar brže šetnje. Sve to možete postići i u zatvorenom prostoru na trakama za trčanje. Naravno sve ima svoje prednosti i mane, na trčanje na traci se treba osloniti kada su jako niske ili pak jako visoke temperature, sav period između kada je lepo vreme iskoristite za trčanje ili šetnju u prirodi.

Taj osećaj ne može ništa da zameni, trčite na svežem vazduhu, u prirodi ste, trčite uz reku,  sunce vas miluje i samim tim utiče pozitivno na psihu jer će vam sigurno samo pozitivne misli navirati.

Sagorevate veći broj kalorija pošto se angažuje veći broj mišića.

A što je najvažnije posebno za početnike sami možete da diktirate tempo kada ćete ubrzati a kada usporiti po svom osećaju i mogućnostima.

Već posle drugog dana trčanje će postati vaša potreba pošto ćete osećati veliku razliku pre svega u raspoloženju, a nešto kasnije bićete svedoci kako vam se telo menja na bolje.

Zato dočekajte spremni lepo vreme koje je pred nama i trčite u društvu ili sami.