Lako nam je kada dođe proleće i imamo mnogo svežeg povrća pa ne znamo šta bi pre pravili.
Za danas smo se odlučili za ukusan paprikaš sa mladim krompirom i graškom.
Sastojci:
– 4-5 srednjih mladih krompira
– 1/2kg mladog graška
– 2 šargarepe
– 1 veći crni luk ili 2 manja
– malo ulja
– začini
– 2 kašike brašna
– malo vode
Priprema:
Na malo ulja tek da pokrije dno šerpe izdinstati sitno iseckan luk, kada se luk prodinstao dodati začine, zatim iseckan mladi krompir, grašak i šargarepu seckanu na kolutiće i dodati vode da prekrije sve.
Dok se to kuva oko 20minuta do pola sata za to vreme u šolju stavite 2 kašike brašna i dodajte hladne vode da dobijete kompaktnu smesu ne pregustu a ne ni previše retku. 10-tak minuta pred kraj kuvanja kašikicom vadite kao knedlice i dodajte u paprikaš. Kada knedlice isplivaju na površinu vaš paprikaš je gotov.
Uživajte u čaroliji ukusa, prijatno!