Pohovane pečene paprike

Pohovane pečene paprike

Jesen je pravo vreme za specijalitete sa paprikom. Iako se domaćice čiji ukućani vole paprike snalaze pa je ostavljaju u zamrzivač da bi uživali u omiljenim specijalitetima u svako doba godine.

Naš predlog je pohovana pečena paprika :

  • 6 paprika
  • 200 g sira u komadu
  • šunkarica 6 listova
  • 100gr trapista
  • malo soli
  • 4 jajeta
  • brašno, prezle
  • ulje

Priprema:

Pečenu papriku oljuštite i dobro očistite, rasecite je i raširite, posolite, zatim stavite komad sira, 1 list šunkarice, preklopite, uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle i pecite na zagrejanom ulju. Stavite na ubrus da se ocedi ulje pa kada ste ispohovali sve narendajte trapist po paprikama.

Možete služiti kao glavno jelo ili kao prilog po želji.

Prijatno!