Potaž od povrća

Potaž od povrća

Kada počnu letnje vrućine nemamo više želju za nekom jakom hranom obično imamo potrebu da unesemo što više tečnosti. Prosto nam organizam traži neke lagane čorbice. Idealan obrok za letnje vrućine su potaži od svežeg povrća koga u ovom periodu imate u izobilju.

Po želji vi možete dodati i pileći file ili eventualno junetinu skuvati sa povrćem sve je stvar ukusa.

Mi smo se ovaj put odlučili samo za povrće.

Sastojci:

– 2 srednje tikvice

– 1 praziluk

– 2 šargarepe

– 1,5l vode

– pola kockice za supu (kokošije ili juneće po želji)

– začin, biber, so

– svež peršun

– 50ml pavlake za kuvanje ili 3 kašike pavlake

– jedno žumance

– četvrtina limuna

Priprema:

Na malo ulja propržiti praziluk seckan na kolutiće, zatim dodati iseckanu šargarepu i tikvice, naliti vodom i dodati pola kockice za supu, začin i ostaviti da se kuva oko 15-20minuta. Kada je skuvano izblendati, dodati pavlaku za kuvanje ili mešavinu od jednog žumanceta i 3 kašike kisele pavlake, zatim sitno iseckati peršun i služiti.

Poželjno je kada sipate u tanjir dodati 2-3 kapi limuna radi lepšeg kiselkastijeg ukusa.

Uživajte u letu koje je pred nama i u laganim i ukusnim obrocima.

Za sve namirnice čekamo Vas u LUKI prodavnicama!

LUKI moj izbor!