Ukusna pasta sa njokama

Ukusna pasta sa njokama

Pravo je vreme za lagana jela koja se brzo spremaju a jedan od glavnih sastojaka je zvezda jeseni bundeva.

Sastojci:

  • Njoke 1 pakovanje (ukoliko vas mrzi da mesite domaće)
  • 1/2 kg belog mesa
  • 200gr bundeve
  • kašičica karija
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • 3 kašičice parmezana
  • suvog začina po ukusu
  • malo bibera
  • malo maslaca

Priprema:

Na malo otopljenog maslaca ispržiti pileće belo meso koje ste pre toga začinili sa suvim začinom, biberom i karijem.

Kada se meso propržilo dodati rendanu ili seckanu bundevu po želji i dinstati dok ne omekša na kraju dodati pavlaku za kuvanje i parmezan i ostaviti da se sve na laganoj vatri par minuta sjedini.

U prokuvalu slanu vodu dodajemo njoke, one su za minut-dva kuvane kada isplivaju na površinu.

Kada ih ocedite sjedinite ih sa pastom i uživajte u prelepom ukusu.

Po želji možete poslužiti sezonsku salatu i vino crno ili belo.

Prijatno!