Pravo je vreme za lagana jela koja se brzo spremaju a jedan od glavnih sastojaka je zvezda jeseni bundeva.
Sastojci:
- Njoke 1 pakovanje (ukoliko vas mrzi da mesite domaće)
- 1/2 kg belog mesa
- 200gr bundeve
- kašičica karija
- 250ml pavlake za kuvanje
- 3 kašičice parmezana
- suvog začina po ukusu
- malo bibera
- malo maslaca
Priprema:
Na malo otopljenog maslaca ispržiti pileće belo meso koje ste pre toga začinili sa suvim začinom, biberom i karijem.
Kada se meso propržilo dodati rendanu ili seckanu bundevu po želji i dinstati dok ne omekša na kraju dodati pavlaku za kuvanje i parmezan i ostaviti da se sve na laganoj vatri par minuta sjedini.
U prokuvalu slanu vodu dodajemo njoke, one su za minut-dva kuvane kada isplivaju na površinu.
Kada ih ocedite sjedinite ih sa pastom i uživajte u prelepom ukusu.
Po želji možete poslužiti sezonsku salatu i vino crno ili belo.
Prijatno!