Ima li boljeg načina da se ugrejemo u snežnim zimskim danima od mirisnog i ukusnog kuvanog vina.
Ukoliko volite vino tim bolje, u nastavku vam donosimo vrlo jednostavan recept koji možete sami da napravite i obradujete kako goste tako i ukućane.
- Crno vino 1 l
- Voda 250 ml
- 4 kašike šećera
- Začini po želji (karanfilić, cimet, biber, muskatni oraščić)
- Voće po ukusu
Priprema:
Tri kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu i pustiti da voda provri. Pazite da ne preterate sa jačinom ringle da šećer ne bi zagoreo.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, promešati da se sve sjedini i dodajte vino. Kada se pojavi pena sklonite sa vatre pošto ne sme da provri. Dodajte začine po želji i sipajte u čaše.
Ukus možete da obogatite i tako što ćete u njega ubaciti voće po želji. Dobro ga operite i komade ubacite u čašu.
Pazite da vas ukus ne prevari ipak je o alkoholu reč.
Živeli!