Danas vam pripremamo ručak koji je jedan od najomiljenijih u Vojvodini, a korene vuče iz Austrije. Vrlo se lako sprema, ne treba vam mnogo sastojaka a vrlo je sito. Austrijski vojnici su ga jeli baš iz tog razloga jeftino, a sito.
Testo:
500 g brašna
3 jajeta
malo soli
Za nadev:
1 kg krompira
malo ulja
glavica crnog luka
2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Brašno, so i jaja umesite. Testo ne treba da bude ni mnogo tvrdo a ni previše mekano, ukoliko je tvrdo dodajte vrlo malo vode.
Umešeno testo treba malo da odstoji, kada se odmori razvije se oklagijom i seče na šire rezance. Ostaviti da se malo prosuši pa ga zatim kuvati u prokuvaloj slanoj vodi.
Krompir obariti u slanoj vodi i iseckati na kockice.
Na malo ulja propržite luk dok ne omekša, zatim stavite mlevenu papriku i dodajte obaren krompir i rezance.
Sve to sjediniti začiniti po ukusu i služiti toplo.
Napomena:
Ukoliko nemate vremena da mesite testo možete kupiti gotove makarone, obariti i pomešati sa nadevom.
Prijatno!