Kombinacija testa i krompira – nasuvo sa krompirom

Kombinacija testa i krompira – nasuvo sa krompirom

Danas vam pripremamo ručak koji je jedan od najomiljenijih u Vojvodini, a korene vuče iz Austrije. Vrlo se lako sprema, ne treba vam mnogo sastojaka a vrlo je sito. Austrijski vojnici su ga jeli baš iz tog razloga jeftino, a sito.

Testo:

500 g brašna

3 jajeta

malo soli

Za nadev:

1 kg krompira

malo ulja

glavica crnog luka

2 kašičice mlevene paprike

Priprema:

Brašno, so i jaja umesite.  Testo ne treba da bude ni mnogo tvrdo a ni previše mekano, ukoliko je tvrdo dodajte vrlo malo vode.

Umešeno testo treba malo da odstoji, kada se odmori razvije se oklagijom i seče na šire rezance. Ostaviti da se malo prosuši pa ga zatim kuvati u prokuvaloj slanoj vodi.

Krompir obariti u slanoj vodi i iseckati na kockice.

Na malo ulja propržite luk dok ne omekša, zatim stavite mlevenu papriku i dodajte obaren krompir i rezance.

Sve to sjediniti začiniti po ukusu i služiti toplo.

Napomena:

Ukoliko nemate vremena da mesite testo možete kupiti gotove makarone, obariti i pomešati sa nadevom.

Prijatno!