Čorba uvod u slavski ručak

Čorba uvod u slavski ručak

Čorbe su idealne kao uvod u svečani slavski ručak.

S druge strane možete ih jesti svakog dana čak mogu biti i zamena za glavno jelo pogotovo krem čorbe koju imaju dosta mesa i povrća.

Potrebno je:

  • 300 g junećeg mesa bez kostiju
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • celer
  • 2 šoljice pirinča
  • malo vegete
  • so i biber
  • malo ulja
  • 1 kašika brašna
  • peršunov list

Priprema:

Kada ste iseckali crni luk i meso, na malo ulja propržite luk, samo pazite da ne zagori kada je dobio zlatno žutu boju dodajte junetinu. Zatim posolite, dodajte začin i nalijte sa vodom da se lagano krčka. S obzirom da je u pitanju junetina trebaće vam bar 2 sata kuvanja. Po potrebi dodajte vodu, promešajte s vremena na vreme.

Kad je junetina skuvana dodajte šargarepu i celer koje ste prethodno izblendali, biber, so i peršunov list, potom dodajte i pirinač. Neka se kuva još 20-tak minuta.

Na kraju razmutiti malo brašna i vodu, čorbu skloniti sa šporeta i sipati mešavinu vode i brašna u nju. Mešajte sve vreme da se ne naprave grudvice.

Potom smanjite jačinu vatre na šporetu i čorbu vratite da prokuva. Ostavite da kuva nekoliko minuta. Kad postignete odgovarajuću gustinu, skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Na kraju možete po ukusu dodati i malo ceđenog limunovog soka.

Prijatno!

Posetite najbližu LUKI prodavnicu i kupite najsvežije proizvode za vašu slavsku trpezu.

LUKI moj IZBOR!