Čorba od bundeve

Čorba od bundeve

U svako doba godine nam prijaju lagane čorbice koje se prave brzo i ne troše nam ni mnogo vremena ni mnogo novca a ukusne su, zdrave, lagane i site. Pošto je trenutno period kada imamo na trpezi mnogo povrća ovaj put smo se odlučili za čorbu od bundeve.

Sastojci:

500 grama bundeve poželjno je muskatne

2 krompira srednje veličine

2 šargarepe

Pavlaka za kuvanje (količina po ukusu) 250ml

kocka za supu

So, biber, peršun po ukusu (naravno uvek možete dodati bilo koji začin koji volite kurkumu, bosiljak…)

pola limuna

 Priprema:

Bundevu, krompir i šargarepu izrendajte i dodajte u vodu u kojoj ste prethodno rastvorili jednu kocku za supu. Kuvajte oko pola sata dok se krompir ne skuva. Kada je kuvano izblendajte sve, dodajte začine i pavlaku za kuvanje. Po želji možete dodati malo soka od limuna.

Uživajte u čarobnim ukusima, prijatno!